viernes, 16 de diciembre de 2016

ALES NEGRES I XAMPINYONS, de David García

NOVETAT


Ales Negres i Xampinyons. Bombardeigs i Refugis. Figueres 1936 – 1939, escrit per David García Algilaga, és un treball d’investigació històrica al voltant dels atacs aeris patits per la capital empordanesa durant la Guerra Civil espanyola i la defensa passiva, i activa, que es va desenvolupar per defensar-se dels mateixos.

Aquesta obra ha estat construïda sobre dos pilars mestres, els bombardeigs i els refugis, els quals han estat reforçats per altres secundaris que ajuden a contextualitzar els fets en el marc de la Guerra Civil i entendre els esdeveniments amb la màxima informació possible.

Aquest episodi històric necessitava una revisió i un estudi exhaustiu per poder ser llegit, entès, difós, i recordat amb les garanties d’objectivitat i rigorositat que el tema requereix.

Ales Negres i Xampinyons surt a la llum per esdevenir aquesta obra de referència i consulta que Figueres i l’Alt Empordà necessitava. Però no aspira només a ser una obra local, sinó que vol que serveixi per construir altres obres de magnitud diversa i així contribuir a què, amb les noves investigacions, tinguem una visió més clara i completa del que va succeir durant aquells anys de conflicte.

Continuació lògica de Tocant el cel. Historia de l’aeronàutica empordanesa 1912 – 1936, Ales Negres i Xampinyons apareix 75 anys després del final d’aquella guerra de la qual tant es parla, però de la què tant es desconeix. Desitgem que aquest treball hagi arribat a temps de rescatar històries que s’haurien perdut i que, d’aquesta manera, ens ajuden a entendre molt millor aquell temps en què uns llançaven bombes des de l’aire i altres buscaven refugi sota terra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario